Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/hamel/domains/onskorea.nl/public_html/basisscholen/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 536

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/hamel/domains/onskorea.nl/public_html/basisscholen/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 537

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/hamel/domains/onskorea.nl/public_html/basisscholen/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 539

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/hamel/domains/onskorea.nl/public_html/basisscholen/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 554

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/hamel/domains/onskorea.nl/public_html/basisscholen/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 557
Het land Zuid-Korea - Ons Korea

Ons Korea

Het land Zuid-Korea

Zuid Korea

Ligging

Zuid-Korea ligt in Noordoost Azië. Het is het zuidelijk deel van het schiereiland dat vast zit aan China. Aan de westzijde, World mapin de Oostzee ligt Japan. Aan de noordzijde ligt Noord-Korea.

Het Koreaanse schiereiland is na de Tweede Wereldoorlog in tweeën gedeeld:

–       de Republiek Korea (Zuid-Korea)

–       de Democratische Volksrepubliek Korea (Noord-Korea)

Tussen beide landen in ligt de gedemilitariseerde zone (DMZ), dat is een stuk niemandsland tussen Noord en Zuid-Korea.

Zuid-Korea is 2,5 keer zo groot als Nederland. Vanaf Amsterdam naar Seoul is 5.439 km.

BevolkingTeheran avenue Seoul Korea

In Zuid-Korea wonen ca. 50 miljoen mensen. De hoofdstad Seoul is de grootste stad en ook de grootste industriestad. Seoul heeft 10 miljoen inwoners.

In Zuid-Korea wonen de mensen dicht op elkaar, namelijk 497 mensen per vierkante kilometer, dat is tien keer het wereldgemiddelde. De meeste Zuid-Koreanen wonen in en om de stad. Dat komt door de snelle economische groei waardoor veel mensen van het platteland naar de stad zijn verhuisd.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Zuid-Koreaanse symbolen

De vlag van Zuid-Korea bestaat uit een wit vlak (staat voor vrede) met daarin twee onderdelen:Hamel vlag KOR

  • De eerste is een rood-blauwe cirkel. Het rood en blauw zijn vormgegeven volgens de oude filosofie van Yin yang.
  • Om de cirkel heen staan vier trigrammen. Deze bestaan uit lijnen waarin ook weer de Yin yang symboliek zit. Een ononderbroken lijn is de (mannelijke) Yang-lijn; een in het midden onderbroken lijn de (vrouwelijke) Yin-lijn. De vier trigrammen in de Zuid-Koreaanse vlag staan voor de vier elementen: aarde, vuur, water, hemel.

 Roze bloemen

De nationale bloem van Zuid-Korea is de Mugunghwa, de tuinhibiscus. Ieder jaar van juli tot oktober bloeien de Mugunghwa bloemen in het hele land. De Mugunghwa is een sterke bloem geliefd bij alle Koreanen. De naam lijkt erg op het Koreaanse woord Mugung, dat onsterfelijkheid betekent. De Zuid-Koreanen vinden dit veelzeggend voor het vasthoudende karakter van de Zuid-Koreanen. Deze mentaliteit heeft er volgens hen voor gezorgd dat het land zijn onafhankelijkheid heeft kunnen gehouden ondanks de constante aanvallen van buurlanden.

Klimaat

Zuid-Korea heeft een mix van land- en zeeklimaat. De winters zijn erg koud en droog, dat komt door de invloed van de westenwind uit Siberië en Mongolië. De zomers zijn erg warm en vochtig door de warme vochtige wind vanaf de Grote Oceaan.

Korea kent vier seizoenen, hoewel de lente en herfst erg kort zijn. In de zomer is het van half juni tot half juli 3820139201100033k_Gyeonghwa Stationregenseizoen.

De jaarlijkse neerslag in Korea is ca. 1.245mm. Dat is 1,4 keer het gemiddelde van de wereld. Ter vergelijking, in Nederland valt jaarlijks ca. 800mm. Meer dan de helft van de neerslag gaat verloren tijdens overstromingen in het regenseizoen, terwijl in het droge seizoen de rivieren juist droogvallen. Daarom heeft Zuid-Korea net als Nederland waterbeheer nodig. Nederland is daar heel goed in en heeft Zuid-Korea ook regelmatig geholpen.

Landschap

Zuid-Korea bestaat voor 70% uit bergen. De Taebaek bergkam wordt gezien als de ruggengraat van het Koreaanse 3820425201200044k_Ulsanbawi+Rock (1)schiereiland. Het ligt langs de oostkust en eindigt met steile wanden in de Oostzee. Veel van Korea’s hoogste pieken maken onderdeel uit van deze bergkam. De beroemdste en mooiste is Seorak berg. Langs de west en zuidkust veranderen de bergen langzaam in weidse vlaktes waar grote rivieren doorheen slingeren.

De grootste rivieren van Zuid-Korea zijn de Han bij Seoul en in het zuidoosten ligt het brede stroomgebied van de rivier de Nakdong.

Zuid-Korea telt ongeveer drieduizend eilanden, meestal klein en onbewoond. Het grootste eiland is Jeju. Dat ligt ongeveer 100 kilometer van de zuidelijke kust van Zuid-Korea. Jeju heeft ook het hoogste punt van Zuid-Korea: Halla, een uitgedoofde vulkaan van 1.950 meter hoog.

Geschiedenis Zuid-Korea

Uit archeologische ontdekkingen blijkt dat het Koreaanse schiereiland al bewoond werd in 2333 voor Christus. Hoewel andere landen Korea altijd aanvielen (zoals China en Japan) bleef het land onafhankelijk. Tot 1910, toen werd het bezetmap of Korea door Japan. Dat bleef zo tot de Tweede Wereldoorlog.

Na 1945 bezetten de Amerikanen het zuidelijk deel van Korea en de Russen het noordelijk deel. De Verenigde Naties wilden verkiezingen, maar Rusland weigerde mee te werken. Daarom heeft de VN ervoor gekozen de verkiezingen te laten plaatsvinden in het gebied dat wel meewerkte. Die scheiding werd de verdeling van Korea in Noord en Zuid.

De eerste gekozen president van Zuid-Korea werd Syngman Rhee. Een Koreaan die in Amerika naar school was geweest. Hij legde de basis voor de democratie en de markteconomie die Zuid-Korea nu kent. Ondertussen werd in het noorden een communistisch regime opgezet met Russische hulp.

De huidige president van Zuid-Korea is Park Geun-hye. Ze is de eerste vrouwelijke president van Zuid-Korea.

Grote steden

De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoul. De betekenis van het woord Seoul is ook ‘hoofdstad’. Tot 1945 was het de 한강의기적hoofdstad van heel Korea. Nu is het de hoofdstad van Zuid-Korea. De stad is het politieke, culturele, sociale en economische centrum van Zuid-Korea. Seoul heeft ongeveer 10 miljoen inwoners en is een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Een van de bekendste wijken van Seoul – zeker na de hit van de Koreaanse rapper Psy – is Gangnam. Het is een chique wijk in Seoul.

De tweede stad van Zuid-Korea is Busan. Hier wonen 3,5 miljoen mensen. Deze stad ligt in het zuiden van het land aan de Oostzee. Busan is een belangrijke havenstad net als Rotterdam en heeft een grote containeroverslag. Busan heeft veel industrie.